Hoe voorkom ik onkruid tussen mijn tegels?

Een groot irritatiepunt in de tuin is het onkruid tussen de terrastegels. Altijd met een mesje tussen de tegels door om het onkruid te verwijderen is een vervelende klus die na een paar weken alweer herhaald moet worden om het terras netjes te houden. Door de tegels te voegen met een voegmortel kun je dit voorkomen. Zo kun je nog meer genieten van je terrastegels!

Kan ik elke bestrating voegen?

Ja, maar er zijn vele verschillende soorten voegmiddel. Wij leggen in dit artikel meer uit over het voegen van terrastegels met Varistone LM Aqua. Dit voegmiddel is geschikt voor betontegels en keramische tegels met een onderbeton zoals de geoceramica, cerasun en Kera Twice.

Wanneer je tegels witl voegen is het belangrijk dat de tegels met een afstandshouder worden gelegd van minimaal 3 mm. Nog beter is een voegbreedte van 5 mm, bij een 5 mm zal de voeg sterker worden en beter blijven zitten. Ook is het belangrijk dat de tegel minimaal 3 cm dik is zodat er voldoende voegmiddel in de voegen komt.

 

Het aanbrengen van een voegmortel is eenvoudig, hieronder een stappenplan:

  1. Maak de bestrating goed schoon zodat er geen vuil in de voegen komt. Een bladblazer is hierbij handig. Bij een bestaande bestrating kun je de voegen uitkrabben tot minimaal 30 mm diep.
  2. Maak de tegels goed nat met een tuinslang.
  3. Haal de zak uit de emmer. Open de zak en verdeel de voegmortel per portie van maximaal 5 kg over de oppervlakte.
  4. Met een speciale rubberen trekker trek je de mortel over het te voegen oppervlak. Laat het intensief in de voegen inwerken met behulp van een aanzienlijke waterstraal, zodat de mortel als het ware vloeibaar wordt.
  5. Verwijder de overtollige mortel volledig van de oppervlakte met een rubberen trekker en veeg met de kokos bezem na. Veeg diagonaal over de voege

Bij bestratingen van tegels of stenen met facet dient de voegmortel tot onderkant face uitgekrabd te worden.

  1. Laat de voegmortel 24 uur uitharden. Let er op dat het terras 24 uur niet belopen mag worden en bescherm het tegen regen.
  2. Nu is het voegwerk klaar, tijd om te genieten van je terras!

Lm Aqua voegmortel is verkrijgbaar in 4 kleuren nl. basalt, zilvergrijs, naturel en steengrijs. Afhankelijk van de kleur van de tegels is er altijd een bijpassende kleur voeg verkrijgbaar. Bijkomend voordeel is dat je ook veel minder last van mieren zult hebben!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
08.30 - 12.00 & 13.00 - 17.45 uur 

Zaterdag 08.30 -12.00 & 13.00 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar Ma-vrij 09.00-12.00 & 13.00-17.00 uur

Zaterdag 09.00-12.00 & 13.00-16.00 uur

 

 

Contactgegevens
Boonstra steenhandel en bestrating
Rijksstraatweg 63
9257 DS Noardburgum
0511 475 170
Mail ons

Meer weten